DAKRENOVATIE

Is jouw dak toe aan een renovatie omdat je bijvoorbeeld goede isolatie wilt toevoegen? Dan bevind je je nu op de juiste pagina. Bij een dakrenovatie verduurzamen we jouw dak, dit kan een volledige renovatie zijn of alleen dakisolatie plaatsen. Met een goed dak voorkom je lekkages of ernstige schade en verleng je de levensduur. Het is belangrijk om de het dak altijd in goede staat te behouden. Dakrenovatie is daarom altijd een goed idee voor de toekomst!

Dakisolatie

Bij een dakrenovatie passen we vaak nieuwe dakisolatie toe. Een voordeel hiervan is dat er in de winter meer warmte in je huis blijft en in de zomer juist de warmte wordt tegengehouden. Zo creëer je een gezond binnenklimaat en bespaar je flink op je energierekening. De isolatie wordt met zorg geplaatst en hierbij maken wij gebruik van verschillende isolatiematerialen, die ook biobased kunnen worden uitgevoerd. 

Bij het verduurzamen van je dak door middel van isolatie kun je ook in aanmerking komen voor subsidie. Hierbij geldt dat de nieuw aangebrachte dakplaat een RD-waarde van 3,5 moet halen. Daarnaast moet het dak een minimale oppervlakte van 20 m2 hebben. Het dak isoleren heeft vele voordelen. Dus, overweeg duurzaamheid voor je dakrenovatie.

JE WILT JE DAK RENOVEREN, WAT NU?

Je staat aan het begin van het renoveren van je dak. Maar hoe pak je dat nou aan? Naast het vervangen van de dakpannen en/of het isoleren van je dak, helpen we je ook graag met de volgende renovatie mogelijkheden:

TIMMERWERK

Naast dakmeesters, zijn wij ook échte bouwers. Wij beschikken over jarenlange timmerervaring waarbij we rekening houden met bouwfysische en constructieve aspecten, zodat we de juiste materialen selecteren en het gewenste resultaat bereiken.

LOODWERK

Lood wordt veel gebruikt bij dakrenovatie. Door lood komt er geen water in de bestaande dakconstructie en muren. Bouwlood wordt ingezet op kwetsbare plekken, bijvoorbeeld tussen de schoorsteen en het dak, en tussen de muur en het dak.

ZINKWERK

Bij loodwerk, komt vaak ook zinkwerk kijken. We herstellen of vernieuwen de zinken goten en zorgen we voor een goede waterafvoer door lood- en zinkwerk voor balkons, dakkapellen, schoorstenen en gevels.

SCHOORSTEEN

Heb je een beschadigde schoonsteen? Dit is voor ons een eenvoudige reparatie. Een verouderde schoorsteen heeft vaak last van poreuze voegen, met als gevolg een lekkage. Schade aan je schoorsteen kan ook ontstaan door een storm of een schoorsteenbrand.

DAKRAAM

Met een dakraam creëer je meer licht in de ruimte. Het is een eenvoudige manier om snel en - in verhouding- goedkope manier om een raam toe te voegen aan jouw zolder.



DAKKAPEL

Met een dakkapel kun je een stuk meer ruimte op je bovenverdieping realiseren. Tijdens de dakrenovatie kunnen we jouw dakkapel checken en deze eventueel renoveren en/of isoleren.


Schuin dak renoveren, dakbedekking renovatie, dak krijgt nieuwe look

HELLEND DAK OF PLAT DAK RENOVEREN

Wij helpen je graag met je dakrenovatie, of je een hellend dak of een plat dak hebt. Echter zijn wel de specialist in hellende daken. Wij hebben veel ervaring in de onderliggende dakconstructie. Als bouwers kunnen wij de bestaande constructie goed verbeteren, extra isolatie toevoegen en nieuwe dakbedekking plaatsen. De werkwijze tussen platte daken en hellende daken zijn erg verschillend. Bij platte daken krijg je te maken met dakbedekking, dat gelegd moet worden door een professionele dakdekker. Bij hellende daken krijg je -vaak- te maken met dakpannen. Er zijn twee type dakpannen: betonnen dakpannen en leien dakpannen. Welk materiaal het beste past bij jouw dak zullen we samen overeenkomen in het oriënterende gesprek.

WERKWIJZE DAKRENOVATIE

Bij een volledige renovatie worden eerst de bestaande dakpannen (gedeeltelijk) verwijderd. De oude dakpannen voeren wij zorgvuldig af en we kijken zelfs of er nog iets hergebruikt kan worden. Dan wordt de dakconstructie opnieuw opgebouwd en de nieuwe dakpannen erop gelegd. Het type dakpannen en isolatie dat het beste bij jouw schuin dak past, overleggen we graag met elkaar. Er is veel mogelijk in een dakrenovatie, denk bijvoorbeeld ook aan een dakraam of dakkapel. Welke dakrenovatie vraag je ook hebt, wij helpen je graag!

Isolatie toevoegen aan bestaande dakbedekking

MEEST GESTELDE VRAGEN

Een belangrijke vraag, maar een lastig antwoord. Wat de kosten voor een gemiddelde dakrenovatie zijn, is afhankelijk van het type dak en het type dakrenovatie. Maar ook of er materialen hergebruikt gaan worden. Hergebruik je de oude dakpannen of leg je nieuwe dakpannen op je dak. Voor een uitgebreider overzicht van de kosten van een dakrenovatie kun je het beste even contact met ons opnemen.

Of je een vergunning nodig hebt voor het renoveren van je dak is afhankelijk van of je grote wijzigingen aanbrengt aan het dak. Als je alleen het de dakbedekking wilt vervangen, dan heb je vaak geen vergunning nodig. Wil je een complete dakrenovatie doen waarbij dus ook de gehele dakconstructie wordt veranderd, dan heb je wel een vergunning nodig. Wij informeren je graag hierover.

Zijn er kapotte dakpannen of moeten er kleine reparaties gedaan worden? Als je dak beschadigd is, zijn er meerdere opties. Neem contact met ons op zodat we snel het dak kunnen herstellen.

Er is een landelijke subsidie beschikbaar voor het isoleren van je dak. Per vierkante meter ontvang je €30. Hierbij geldt wel dat de nieuw aangebrachte dakplaat een RD-waarde van 3,5 moet halen. Daarnaast moet het dak een minimale oppervlakte van 20 m2 hebben. Neem voor actuele informatie gerust contact met ons op.

Nee, wij zijn geen erkende dakdekkers. Wij zijn specialist in renovatie van hellende daken. Platte daken pakken we wel aan zodra het gecombineerd wordt met een hellend dak.

SAMEN BOUWEN?

Denk jij ook dat wij als dakmeester van toegevoegde waarde kunnen zijn in jouw plannen? Laten we het samen ontdekken en kijken wat de beste werkwijze voor jou is. Ilse helpt je hier graag bij! Zij kan als de beste met je meedenken en jouw wensen boven tafel krijgen.

Dakmeesters Hekstra - Ilse

SAMEN BOUWEN?

Denk jij ook dat wij als dakmeester van toegevoegde waarde kunnen zijn in jouw plannen? Laten we het samen ontdekken en kijken wat de beste werkwijze voor jou is. Ilse helpt je hier graag bij! Zij kan als de beste met je meedenken en jouw wensen boven tafel krijgen.

Dakmeesters Hekstra - Ilse

BEKIJK ONZE EERDERE PROJECTEN

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: